Lokaltänksam webbplats och energirika appar

Tromb har samarbetat med energibolaget PiteEnergi i ett flertal olika projekt, bland annat utvecklingen av deras webbplats piteenergi.se och en innovationssprint för att ta fram och testa lösningsförslag på mobilappar för deras kunder.

Case 1 – ny webbplats piteenergi.se

Under våren 2018 arbetade Tromb intensivt med den nya versionen av PiteEnergis externa webbplats piteenergi.se. Projektet var ett samarbete där Helikopter Brand Design stod för designarbetet och Tromb för all teknikutveckling samt projektledning.

Projektet genomfördes med en agil projektmodell med ett antal utvecklingssprintar där beställare och leverantör samarbetade fokuserat kring de olika funktionerna som utvecklades. I slutet av projektet ingick dessutom en gedigen utbildning i administrationsverktyget WordPress för PiteEnergis egen personal.

Hela webbplatsen är baserad på ett antal moduler som ger stor frihet för redaktören när det gäller att skapa nya sidor eftersom alla komponenter går att använda på alla sidor i motsats till traditionella statiska sidmallar. Det lägger grunden för en mycket framtidssäker lösning.

Några intressanta funktioner:

  • Elavtalsguiden – Hämtar prisinfo från API, skapar prisexempel, paketerar och möjliggör beställning av elavtal på webben.
  • Bredbandsguiden – Hämtar status för gatuadresser och presenterar rätt erbjudande. T.ex. Om fiber inte är indraget till adressen presenteras ett erbjudande att dra in fiber.
  • FAQ – Sökfältet ger förslag baserat på frågor som finns inlagda i arkivet.
  • Intresse-, fel-, flyttanmälan – Ett antal val leder besökaren till rätt information. Det kan vara en länk, ett telefonnummer eller ett formulär.

Besök webbplatsen: https://www.piteenergi.se

Case 2 – innovationssprint för ny mobilapp

Samtidigt som webbplatsen färdigställdes arbetade ett annat team på Tromb i ett strategiskt innovationsprojekt tillsammans med ett antal personer från PiteEnergis ledningsgrupp och andra nyckelpositioner. Målet var att ta fram ett koncept för en kommande mobilapp för PiteEnergis kunder i syfte att lära sig mer om marknadens förväntningar och behov av en sådan app.

Projektet följde metodiken enligt Google Design Sprint, ett innovationsramverk som Tromb arbetat intensivt med de senaste åren. Under en arbetsvecka utvecklades ett antal idéer som sattes ihop i en prototyp som sedan testades på befintliga kunder till PiteEnergi.

Totalomdömet av innovationsveckan blev 4.88 på en femgradig skala. Samtliga deltagare tyckte att effekten var helt klart arbetsinsatsen och vill gärna prova på och sprinta igen i andra projekt.

Läs mer om innovationssprinten här >

Fler milstolpar på vår resa

Låt dig inspireras av några upptäckter vi gjort tillsammans med våra kompisar.

Logistikplattform och webb för världsunik start-up

Case

Logistikplattform och webb för världsunik start-up

Luleåstart-upen Gemometrics har utvecklat den världsunika produkten GemPen som hjälper till att validera ifall diamanter är naturliga eller syntetiska. Tromb...

Läs mer »
Innovationssprint med Tromb

Case

Innovationssprint med Tromb

Vi arbetar med ett statligt verk som driver några av landets största projekt inom digital transformation. Tromb är upphandlad leverantör...

Läs mer »
Pitekompassen

Case

Pitekompassen

Uppdrag: Utveckla ett digitalt stöd för nyanlända svenskar och ersätta den fysisk pärm som tidigare delades ut. Behåll befintlig struktur...

Läs mer »
Verksamhetsnära appar för NUAB

Case

Verksamhetsnära appar för NUAB

Norrländsk Utbildningskonsult AB, NUAB, har en vision om att alla ska komma hem oskadda efter en dag på jobbet och...

Läs mer »
Nytt CMS och webbplats till Bodens kommun

Case

Nytt CMS och webbplats till Bodens kommun

Bodens kommun beställde under 2017 en ny webbplats inklusive bakomliggande CMS eftersom den befintliga webbplatsen var i behov av stora...

Läs mer »
Visa alla case »