Supportavtal hos Tromb. När du som vi vill att det "bara ska funka".

Behöver du ett supportavtal, driftavtal eller serviceavtal för er webbplats eller annan teknisk tjänst? Som kund med supportavtal hos Tromb kan du känna dig trygg.

Supportavtal hos Tromb. När du som vi vill att det

Behöver du ett supportavtal, driftavtal eller serviceavtal för er webbplats eller annan teknisk tjänst? Som kund med supportavtal hos Tromb kan du känna dig trygg. Hemligheten är en nära relation mellan dig som beställare och oss som din tjänsteleverantör. Du ska kunna känna dig trygg över att vi alltid har personal på plats som känner till din verksamhet och dina system. Du ska kunna kontakta oss närhelst ett problem eller en fråga uppstår, dygnet runt om så behövs. Men framför allt ska naturligtvis vår övervakning och vår proaktivitet betyda att det aldrig behöver uppstå några problem.

Vårt erbjudande till dig

Som kund med supportavtal hos Tromb får du tillgång till en dedikerad förvaltningsledare som ansvarar för att leda teamet som jobbar med dina tjänster. Förvaltningsledaren jobbar också proaktivt med dig som supportkund, genom att exempelvis leverera löpande rapporter och förbättringsförslag. Vi har en konstant bevakning av dina tjänster och genomför de uppgraderingar som kanske krävs för en fortsatt säker drift.


Vi jobbar inte med tröga supportsystem eller kundservicemedarbetare i låglöneländer, utan vi finns nära dig som kund utan krångliga mellanhänder. Om du vill får du gärna vara med i en chattkanal med våra utvecklare via Slack eller Microsoft Teams, men naturligtvis fungerar telefon och e-post lika bra för oss. Allt för att du ska kunna känna att vårt team håller koll på läget när du själv inte hinner med. Naturligtvis anpassar vi gärna ett erbjudande som är optimalt för just dina behov, kontakta oss så berättar vi mer!

Ange din e-postadress för att ladda ner informationsblad om supportavtal

Kontaktuppgifter

Peter Bergkvist
Telefon: +46(0)70-598 01 99
peter.bergkvist@tromb.com