Hur tillgänglig är din tjänst? Maria listar vanliga fallgropar!

Hur tillgänglig är din tjänst? Maria listar vanliga fallgropar!

Sedan den 1 januari 2019 gäller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service i Sverige men även de som inte omfattas av lagen kan tjäna mycket på att se över tillgängligheten i sina tjänster.

Trombs digitala affärsutvecklare Maria Ekman deltog nyligen vid Funkas Tillgänglighetsdagar – norra Europas största konferens om tillgänglig information – och vi fick en pratstund med henne.

Hej Maria, kan du till att börja med beskriva lite vad det här med tillgänglighet egentligen handlar om?

– Hej! Ja, digital tillgänglighet handlar om att jobba för att så många som möjligt, oavsett funktionsförmågor, kan delta och t ex tillgodogöra sig informationen på en webb.  

I de globala riktlinjerna WCAG talar om man om tillgänglighet utifrån fyra perspektiv. Tjänster ska vara möjliga att uppfatta, de ska vara hanterbara, begripliga och robusta. Det är inte särskilt svåra krav som ställs, ändå räknar man idag med att så lite som 10 % av alla webbplatser har en hög grad av tillgänglighet – en alldeles för låg siffra tycker jag.

Men kan man inte säga att 10 % är rätt bra ändå – det är väl bara offentliga myndigheter som berörs?

– Det är sant att det bara är myndigheter som omfattas av lagen om tillgänglighet i Sverige, men fler borde tänka tillgänglighet vid utveckling av digitala tjänster. För jag tror ingen vill exkludera användare och kunder.

Redan när internet grundades för 30 år sedan var ambitionen att det skulle vara öppet och tillgängligt för alla, och de globala tillgänglighetsriktlinjerna har funnits i nästan 20 år nu. I slutänden är det en demokratifråga. 

Trombs digitala affärsutvecklare Maria Ekman
Trombs digital affärsutvecklare Maria Ekman var på plats under Funkas konferens Tillgänglighetsdagarna 2019 och delar med sig av sina erfarenheter.

Vad tyckte du om själva konferensen?

– Den var otroligt imponerande arrangerad! Exempelvis direkttolkades allt mellan svenska och engelska, och dessutom fanns det textning och teckentolkning av alla talare. Där kan man verkligen säga att arrangören Funka lever som de lär. Och det var många bra föreläsare på plats.

Berätta om någon som stack ut!

– Jamie Knight som jobbar som utvecklare på BBC bjöd på intressanta perspektiv från att se världen genom en autistisk lins. Jamie är blyg men föreläser ändå ofta. Som stöd har han med sig sitt gosedjur Lion på scen. Han berättade att han vill att det viktigaste på en webbsida lyfts fram och att hans favoritknapp är tillbakaknappen i webbläsaren. Han vände också lite på allt och sa att som designers gör vi våra användare funktionsnedsatta när vi inte får till det bra.

Jag vill också lyfta fram överraskningstalaren Chieko Asakawa från IBM som är blind efter en olycka i tonåren. Hon arbetar i några riktigt coola AI-projekt, som t ex appen NavCog som hjälper personer med nedsatt syn att hitta vägen både inom- och utomhus och AI Suitcase som är en robotiserad resväska som hjälper dig att hitta vägen och att kommunicera med omgivningen, exempelvis kan den säga till människor som står i vägen, vilket var rätt häftigt. 

Slutligen, vad är de vanligaste fallgroparna för webbplatser och andra digitala tjänster?

Det finns många vanliga misstag, men många är ganska enkla att åtgärda om man bara vet vad som är fel. De fem jag vill lyfta fram är:

1. Lägg in beskrivande ALT-taggar på alla bilder på din webbplats, även dekorativa bilder vilket WCAG inte kräver. En anledning varför det är viktigt är för att ge hela upplevelsen även för användare som har nedsatt syn. 

2. Kontrasten på text är det allra vanligaste felet. På nästan alla webbplatser finns exempel på där kontrasten är otillräcklig för att uppfylla kraven, vilket medför att många användare inte kan ta till sig innehållet fullt ut. 

3. Se till att märka upp dina formulär med begripliga etiketter. Detta glöms ofta bort och kan göra det helt omöjligt för en person med synnedsättning att exempelvis beställa en produkt eller skicka in ett tävlingssvar. 

4. Ett fortfarande väldigt vanligt fel är tomma länkar – att det saknas en beskrivande text för din länk eller att texten är ”klicka här” istället för att beskriva vart länken leder. Det ställer till stora problem för de som använder en uppläsningstjänst eller använder sitt tangentbord för att navigera på webbplatsen.  

5. Anpassa dina texter så att de fungerar även för de 13 % av svenska befolkningen som har läs- och skrivsvårigheter. Håll språket enkelt, se till att gott om luft och använd gärna punktlistor och sammanfattningar.