Innovationssprint

Lös utmaningarna och testa nya idéer på bara fem dagar

Företag, organisationer och ledare brottas med svåra beslut dagligen: Var ska vi lägga fokus? Vilken är den rätta vägen framåt? Hur ska vi börja? Det är lätt att bli matt och uppgiven inför alla frågor som tornar upp sig.

Innovationssprinten är den efterlängtade genvägen framåt. Processen är utvecklad av Google. En Innovationssprint låter oss ställa de svåraste frågorna, hitta lösningarna, välja väg, ta fram en prototyp och genomföra användartester. På bara fem dagar. Sprinten fungerar på alla typer av utmaningar, i både små start-ups och stora företag. Visst känns det som en självklarhet: att testa innan det stora investeringsbeslutet ska fattas?

Innovationssprinten – en genväg till framtiden

 

map-blue

Måndag – Rita kartan

Vi börjar från slutet och definierar målet med sprinten. Tillsammans ritar vi kartan och hittar de områden som gör mest ont. Vi frågar experterna i organisationen och lär oss mer om verkligheten, på djupet.

sketch-blue

Tisdag – Skissa

Vi inspireras av andra företag och branscher. Vi skissar och visualiserar våra idéer individuellt. Innan dagen är slut har vi flera intressanta vägar framåt.

decide-2-blue

Onsdag – Välj väg

Vi pitchar skisserna och säljer in idéerna till varandra. Sprintteamet röstar och beslutar vägen framåt. Vi gör en storyboard för prototypen.

prototype-blue

Torsdag – Prototyp

Vi bygger en prototyp, en fasad, utifrån storyboarden. Planering av intervjuer och intervjufrågor.

test-blue

Fredag – Testa

Intervjuer med användare. Insikter av reaktioner och kommentarer. Dokumentation och analys av resultat. Beslut om vägen framåt.

 

Tjuvkika på en av våra sprintar: