Uppskattat system på export – miljonaffär till Tromb

Uppskattat system på export – miljonaffär till Tromb

Digitala affärsutvecklingsbolaget Tromb har under flera år varit starka på tjänster för fackförbund och listan över fackliga kunder i Sverige är lång. Nu tar man även klivet över till Norge, och det med en rejäl digitaliseringsaffär.

– Vi har fått förtroendet av norska EL og IT-förbundet att ta fram ett användarvänligt webbaserat verktyg för att beräkna ackordslöner, ett riktigt roligt uppdrag som utvecklar både oss och dem, säger Peter Bergkvist, säljansvarig för Tromb i Stockholm.

Bakgrunden till historien är att Tromb sedan flera år utvecklar och underhåller Ackordswebben för Svenska Elektrikerförbundet. Systemet hjälper förbundets medlemmar genom att hantera hela kedjan från ackordsregistrering till distribution av löneunderlag. Men nu har alltså även norska EL og IT fått upp ögonen för plattformen.

Byggt för mobilt användande och desktop redan från början.

– När vi under landstariffkonferensen i Tromsö fattade ett beslut om att digitalisera vårt befintliga ackordssystem började vi med att se vilka befintliga system som fanns på marknaden. Vi bestämde oss ganska snart att utforska möjligheterna att göra en gemensam satsning med Svenska Elektrikerförbundet och på så sätt få ut det mesta ur vår investering, berättar Kim André Arnesen, förbundssekreterare på norska EL og IT.

Det system som Tromb nu har påbörjat beräknas vara klart under hösten 2019 och bygger till stor del på Ackordswebben som sedan flera år används av Svenska Elektrikerförbundets medlemmar. När satsningen är klar kommer de båda kunderna att kunna dra nytta av varandras investeringar och vidareutveckla plattformen tillsammans.

– Det vi framförallt efterfrågar med det nya systemet är en säker och lättanvänd plattform som ska finnas tillgänglig för alla våra medlemmar och som är möjlig att använda i både mobiltelefoner, surfplattor och datorer. Det ska vara möjligt att ta ut statistik och rapporter och såklart att enkelt uppdatera och anpassa innehållet över tid, säger Kim André Arnesen, vid EL og IT.

Peter Bergkvist på Tromb gläds åt det nya uppdraget:

– Vi har jobbat långsiktigt med Svenska Elektrikerförbundet för att få fler att få upp ögonen för ackordssystemet, som faktiskt ger fördelar för både arbetsgivare och arbetstagare. Det blir kul att nu ta med sig de erfarenheterna till Norge, där man har väldigt liknande om än inte exakt likadana behov.

Projektet är en helhetsleverans från Tromb och inkluderar förstudie, strategi, användarupplevelse, teknikutveckling, test och lansering. Uppdraget beräknas i sin första fas vara värt cirka 4 mkr och har hittills resulterat i en nyanställning för Tromb i Stockholm.

För mer information, kontakta:

Peter Bergkvist, CFO/KAM
peter.bergkvist@tromb.com
+46 (0)70-598 01 99