Digital coachning ökar konkurrenskraften i Västerbotten

Tromb har tecknat avtal med Region Västerbotten för att digitalisera små och medelstora företag i regionen.
– Potentialen är hög för att många av Västerbottens industrinära företag ska kunna fortsätta växa. Men för att uppnå det behövs stöd och hjälp med att digitalisera affärsmodeller, utveckla eftermarknaden samt modernisera teknikutvecklingen, säger Tobias Mård, sälj- och marknadschef på Tromb.

Tromb med kontor i Luleå, Piteå, Skellefteå och Stockholm har valts ut för att coacha Västerbottniska företag inom automatisering och sakernas internet (IoT). Två områden som står i fokus för många företag under det kommande året och där Tromb redan nu har flera framgångsrika projekt på cv:t.

– Förutom de skarpa projekt på företag som LKAB och Telia där vi jobbar med uppkopplad utrustning och skapar botar för automatiserade flöden för exempelvis kundtjänst är intresset stort även bland våra mindre kunder att lära sig mer om automatisering genom seminarier och workshops, säger Tobias Mård, sälj- och marknadschef på Tromb.

Intelligenta botar öppnar nya dörrar

Olika typer av automatisering finns sedan länge inom inte minst industrin. Men utvecklingen av automatiserade processer har verkligen tagit fart de senaste åren tack vare en besläktad teknik – artificiell intelligens – och berör idag alla branscher och yrkesområden.

– När man kombinerar automatiserad mjukvara med intelligens i form av språkförståelse, djupinlärning och intelligent beslutsfattande blir användningsområdena näst intill oändliga. Hela kundtjänstkedjor kan automatiseras för att ge snabbare och mer effektiv service eller varför inte låta smarta botar sköta hela inköpsprocessen inklusive lageroptimering och prisanalyser. Det är några av idéerna som vi nu kommer att ta med oss till ett gäng små och medelstora företag i Västerbotten, säger Tobias Mård.

Trombs innovationssprint är en populär och bra metod för att kartlägga behoven av automatisering, identifiera vilka områden som har störst utvecklingspotential och ta fram en första prototyp på lösning. Är du nyfiken på att veta mer eller boka ett möte? Läs mer på tromb.com/innovationssprint eller kontakta Tobias på 070-650 68 80.