Miljonuppdrag, 10 medarbetare och full fart framåt för 1-åringen Substorm

Tiden går fort när man har roligt.

Miljonuppdrag, 10 medarbetare och full fart framåt för 1-åringen Substorm

Tiden går fort när man har roligt. Men att det redan har gått ett år sedan starten av Substorm är svårt att förstå. Vi lyckades fånga Sofi Elfving, CEO och grundare av bolaget, för en reflektion kring året som gått.

Berätta Sofi, vad ser du när du blickar tillbaka ett år?

– Det har varit ett galet år i så många avseenden. Att vi drog igång den här satsningen som inte alls var givet att vi skulle lyckas med. Att sedan hela världen sattes på hold när Covid-19 svepte in. Och att vi ändå hade lyckats hitta en bra position efter så kort tid och kunde gasa mitt i brinnande kris istället för att gå på knäna. Det är nästan overkligt!

Och Substorm har vuxit under året. Berätta!

– Vi stänger första året med 10 anställda, 50/50 kvinnor och män. Jag är stolt över att bygga det företag jag själv alltid velat jobba för och känner en stor tacksamhet till Substorm-teamet, till alla kunder, våra partners och vår huvudägare Tromb som gjort det här möjligt. Vi fortsätter expandera under hösten och söker fler Substormare som brinner för AI och intelligent automation.

Kan du berätta lite om Substorms uppdrag?

– Vi är tacksamma över kundernas förtroende och jobbar med superspännande uppdrag inom allt från prediktivt underhåll, natural language processing (NLP), mjukvarurobotik (RPA), automationsstrategi, prognosticering, anomalidetektion, till organisationsutveckling & projektledning. Våra kunder kommer från en rad branscher – telekom, livsmedelsindustri, logistik, infrastruktur, systemutveckling/IT och försäkring. Vi är också delaktiga i forskningsprojekt och intressanta universitetssamarbeten.

Hur firar vi det här?

– Vi ska fira med tårta och bubbel och känna oss riktigt, riktigt nöjda med år ett. Sedan spänner vi bågen och satsar full fart framåt. 

Grattis igen till Substorm!

Substorm fun-facts:

  • Substorm har på 1-års dagen 10 anställda
  • Substorm är 100% jämställda med 50/50 män/kvinnor
  • Substorms åldersspann är 26-63
  • Substorms medarbetare är förutom grymma kompetenser på jobbet även elitidrottare, rockstjärnor, nyanlända, PhDs, gamers, veteranbilsentusiaster och konstnärer.  
  • Substorm omsätter 7,5 miljon år 1

– Vi stänger första året med 10 anställda, 50/50 kvinnor och män. Jag är stolt över att bygga det företag jag själv alltid velat jobba för och känner en stor tacksamhet till Substorm-teamet, till alla kunder, våra partners och vår huvudägare Tromb som gjort det här möjligt.

Sofi Elfving, CEO och grundare

Läs mer om Substorm:

Artikeln AI-satsningen Substorm – A Tromb production.
För ytterligare information och kontakt se Substorm.ai

Substorm