Tromb och Sigmar Metodbyrå i nytt samarbete

Sigmar Metodbyrå flyttar in under samma tak som Tromb, på T22 Coworking space, i Shopping mitt i centrala Luleå. De båda företagen inleder ett nära samarbete, som innebär tillgång till kompetenser inom komplexa innovations- och metodkoncept.

Tromb och Sigmar Metodbyrå i nytt samarbete

”Tillsammans utvecklar vi innovationsprocesser och metoder för att lotsa kunden in i framtiden”
Sigmar Metodbyrå flyttar in under samma tak som Tromb, på T22 Coworking space, i Shopping mitt i centrala Luleå. De båda företagen inleder ett nära samarbete, som innebär tillgång till kompetenser inom komplexa innovations- och metodkoncept.

Tromb har de senaste två åren arbetat framgångsrikt med Googles Innovationssprint. Nu ser jag stor potential för Tromb och Sigmar att utvecklas tillsammans. Initialt handlar det om att fylla på den gemensamma verktygslådan med fler vassa metoder och processer för innovation och design thinking. Och självklart att sätta tänderna i gemensamma uppdrag, där kombinationen med Trombs tunga digitala kompetens är oslagbar. Att Ella Jonsson nu är tillbaka på Tromb och kliver in som verksamhetsstrateg på Sigmar under hösten och vintern är faktorer som kommer skapa grymma synergier mellan företagen, säger Anders Hallberg, vd på Tromb.  

Gemensamma kunduppdrag

Samarbetet rivstartar med flera konkreta kunduppdrag. Bland annat med en veckolång innovationssprint för studenter i årskurs 5 på Industridesignutbildningen på LTU. Platsutvecklingsstrategi för destinationen Boden Travet, ett europeiskt utbildningskoncept för sociala entreprenörer på uppdrag av Coompanion samt flera pågående projekt tillsammans med Kiruna kommun står också på att-göra-listan under hösten.

Tromb och Sigmar

–  Vi vill hjälpa kunden att möta framtiden på ett innovativt sätt. Det handlar om inkluderande processer och digital affärsutveckling som förflyttar företag, individer och samhällen framåt, både smart och hållbart, säger Ella Jonsson, digital affärsutvecklare på Tromb och tillika verksamhetsstrateg på Sigmar under det närmaste halvåret.

 Inkluderande processer och metoder

Sigmars metodik grundas i inkluderande processer som används för att skapa hållbar tillväxt och metoder för att förbättra företag och samhället genom design. Trombs verksamhet vilar på tre starka ben: tung teknisk kompetens, UX/Design samt innovation/strategi, där Innovationssprinten kombinerar alla tre områden.

Sigmars arbete med inkluderande processer och metoder har väckt nationell uppmärksamhet, exempelvis med projektet Passionista, som nu går in i nästa fas. Genom vårt samarbete med Tromb har vi tillsammans möjlighet skapa ännu mer samhällsnytta och uppnå större effekt för våra kunder samtidigt som vi breddar vårt erbjudande, säger Marina Eriksson, föräldraledig vd och delägare, Sigmar Metodbyrå. 

För mer information, kontakta:

Anders Hallberg, vd Tromb, anders.hallberg@tromb.com, Tel 070-360 05 25

Ella Jonsson, strateg digital affärsutveckling Tromb & verksamhetsstrateg Sigmar, ella.jonsson@tromb.com, Tel 070-231 00 72

Hanna Weinmar, strateg och delägare Sigmar, hanna@sigmar.se, Tel 070-686 20 07