En genväg till framtiden

Innovationssprint

Visst känns det som en självklarhet: att testa innan det stora investeringsbeslutet ska fattas? Med en innovationssprint får du på rekordtid en realistisk prototyp som leder vägen. Innovationssprinten komprimerar månaders arbete till några få dagar.

Kontakta oss

Hugo Wittorf

Hugo Wittorf

hugo.wittorf@tromb.com

+46 (0)70-562 49 84

Vill du bli kontaktad?

Vad är en innovationssprint?

Innovationssprinten är en 3-5 dagar kort process som ger dig möjlighet att på en vecka lösa svåra affärsproblem, utveckla nya produkter och tjänster eller förbättra befintliga. Innovationssprinten baseras på Google Design Sprint och låter oss ställa de svåraste frågorna, hitta lösningarna, välja väg, ta fram en prototyp och genomföra användartester. På bara tre till fem dagar. Den fungerar på alla typer av utmaningar, i både små start-ups och stora företag.

Vi på Tromb har genomfört fler än 30 innovationssprintar inom vitt skilda områden – från häftiga mobilappar till nya arbetsprocesser inom socialtjänsten. Vi har en mycket hög kundnöjdhet där hela 96 % av deltagarna tycker att arbetsinsatsen var värd resultatet av sprinten.

Här kan du se hela vår film om Trombs innovationssprint.

Vad är resultatet av en innovationssprint?

Under innovationssprinten tar vi tillsammans fram en trovärdig prototyp av hög kvalitet – inte en wireframe eller en pappersskiss utan en klickbar produkt som känns klar. Prototypen är testad på riktiga användare och vi har fått tydliga insikter om deras behov.

Efter sprinten blir det betydligt enklare att fatta beslut om vägen framåt. Man kan genomföra en uppföljningssprint för att komma närmare produktion eller använda prototypen för att sälja idén och utveckla konceptet.

Innovationssprint - en genväg till framtiden

Man kan likna innovationssprinten vid ett fem dagars hackathon där ett team från både kunden och Tromb jobbar nära tillsammans, utan störande datorer och telefoner, för att lösa en konkret utmaning. Resultatet blir en högkvalitativ prototyp som dessutom testats på användare. Helt enkelt en väg framåt.

 • Måndag – Rita kartan
  Vi börjar från slutet och definierar målet med sprinten. Tillsammans ritar vi kartan och hittar de områden som gör mest ont. Vi frågar experterna i organisationen och lär oss mer om verkligheten, på djupet.
 • Tisdag – Skissa
  Vi inspireras av andra företag och branscher. Vi skissar och visualiserar våra idéer individuellt. Innan dagen är slut har vi flera intressanta vägar framåt.
 • Onsdag – Välj väg
  Vi analyserar de olika skisserna och presenterar dem för varandra. Sprintteamet röstar och beslutar vägen framåt. Vi gör en storyboard för prototypen.
 • Torsdag – Prototyp
  Vi bygger en prototyp, en realistisk fasad, utifrån storyboarden. Planering av intervjuer och intervjufrågor.
 • Fredag – Testa
  Intervjuer med användare. Insikter av reaktioner och kommentarer. Dokumentation och analys av resultat. Beslut om vägen framåt.

Vill du höra mer?

Lyssna gärna på vår podcast om innovationssprintar och metoden Google Design Sprint. Podcasten är ett samarbete mellan Tromb och &Friends.
Lyssna på sprintpodden!

Vill du veta mer om Trombs innovationssprint?

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.