Vi är Tromb.

En ny typ av bolag.

Experience Digital Transformation

Vi säkrar framtiden genom att maximera nyttan av dina tillgångar.

Idag omfamnar människor företag med de kundupplevelser som bäst uppfyller deras behov. Tromb utvecklar företag genom att ta fram de absolut bästa upplevelserna, drivna av starka kreativa sinnen och djupt rotade i den teknik, data och affärsstrategi som krävs för operativ excellens.

Vi kombinerar dessa funktioner i en enda lösning, vilket skapar enhetliga varumärkesupplevelser med affärsmodeller som förändrar branscher och främjar meningsfulla relationer med användarna. Vårt integrerade tankesätt är vad som gjort oss till ett av Sveriges snabbast växande företag inom digital affärsutveckling.

I början av 2014 började alla prata om ”digital transformation”, om att förflytta traditionella, ofta analoga verksamheter in i den digitala tidsåldern. Det skulle gå snabbt. Man riskerade annars att missa tåget. På Tromb hade vi redan börjat fördjupa oss i hur vi kunde effektivisera oss själva, men också hur vi snabbare kunde få klarhet i vad som skulle göras i våra uppdrag.

Vår historia

Tromb föddes 14:e december 2013 och grundades av Anders Hallberg, Tobias Mård, Fredrik Stöckel, Johan Rudström och Andreas Nilsson. Vi hade med oss lång erfarenhet inom teknik och affärsutveckling sedan många år i konsultbranschen. Att vi skulle bygga ett företag med en kultur där vi själva velat ta anställning, det var självklart. Vårt ”mission-statement” däremot, var enkelt att prata om över en kopp kaffe, men knivigare att tydligt formulera på papper. Låt oss förklara.

Ett bolag blir till

Vi upplevde att det ofta saknades någon del i de projekt som många IT-företag och byråer då levererade. Antingen var det för teknikstyrt och fyrkantigt, eller för designorienterat och utan förankring med bakomliggande teknik och kundens affär. Ofta hade användaren, upplevelsen och varumärket tappats bort, ibland även huvudsyftet – att effektivisera och skapa lönsamhet. Att göra kunden bättre. Det blev många gånger rörigt och kostsamt. Med Tromb ville vi få ihop alla dessa bitar. Tromb skulle utveckla sina kunder med hjälp av dagens och morgondagens nya digitala möjligheter. På alla plan. Tromb skulle arbeta med digital affärsutveckling.

I början av 2014 började alla prata om ”digital transformation”, om att förflytta traditionella, ofta analoga verksamheter in i den digitala tidsåldern. Det skulle gå snabbt. Man riskerade annars att missa tåget. På Tromb hade vi redan börjat fördjupa oss i hur vi kunde effektivisera oss själva, men också hur vi snabbare kunde få klarhet i vad som skulle göras i våra uppdrag. Vi sökte ett tillförlitligt sätt att hitta samsyn och förståelse. Vi ville inte jobba traditionsenligt, med långa förstudier. Det måste finns effektivare och roligare sätt att göra kunden, oss bättre. Det måste gå snabbare att få fram konkreta lösningar, snabbare att komma till verkstad.

Vi ville inte jobba traditionsenligt, med långa förstudier. Det måste finns effektivare och roligare sätt att göra kunden, oss bättre. Det måste gå snabbare att få fram konkreta lösningar, snabbare att komma till verkstad.

Vi hittade design-thinking och googles design-sprint, innovationsprint. De innehöll många nycklar till våra tidigare utmaningar och passade in i vårt ursprungliga mission-statement och vilja till förändrat arbetssätt. Under 2015-2017 gick vi från teori till handling. Alla bitarna föll logiskt på plats och idag är dessa processer och metoder självklara val för att driva innovation framgångsrikt. Tromb kan leverera helheten.

Tromb har fortfarande sitt DNA i det tekniska. Tromb är ett utvecklarbolag, ett digitaliseringsbolag. Men verksamheten har succesivt utvecklats och förfinats. Många kompetenser har tillkommit för att innovera, effektivt förflytta våra kunder genom digital affärsutveckling. Våra leveranser ska kännas, synas och fungera, på alla plan. Experience digital transformation.

Idag har Trombs verksamhet vuxit från att vara ett bolag i norra Sverige till att vara en del av en moderkoncern med spridning över hela vårt land. Vi är inom koncernen ca 100 medarbetare, har fortsatt hög tillväxt och flera verksamheter inom olika, men kompletterande områden har tillkommit under resan.

Spin Growth-gruppen

Koncern & systerbolag

Spin Growth

Vårt moderbolag Spin Growth arbetar med att hitta hitta nya affärsmöjligheter hjälper bra idéer att växa snabbt. Via Growth har ni möjlighet att få vägledning, direkt tillgång till digitala affärsutvecklare och lead-developers eller ren finansiering av er idé. Målet är att göra två till tre investeringar varje år i företag/startups där det finns ett passionerat team, en innovativ produkt eller teknik och förstås gärna en spännande affärsmodell.

Läs mer om Spin Growth.

Substorm

AI, RPA och intelligent automation är några av samhällets just nu allra hetaste trender och områden där Tromb redan levererat kostnadseffektiva lösningar till flertalet kunder. Hösten 2019 tog vi satsningen till en ny nivå genom dotterbolaget Substorm som har som mål att inom tre år vara ledande i Sverige på intelligent automation.

Läs mer om Substorm.

Cloudspin

Cloudspin är ett teknikbolag i absolut framkant där kvalité och stabilitet är viktigt i varje leverans. Som namnet antyder är Cloudspins fokusområde molnlösningar och molntjänstermen med sin erfarenhet kan de även hjälpa sina kunder med traditionella IT-lösningar, helt enkelt vara en ”IT-avdelning på kran”. Spin är aktiva delägare i Cloudspin AB.

Läs mer om Cloudspin.

Vi säkrar din digitaliseringsresa.

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa er på vägen?
Kontakta oss, vi berättar gärna mer.

Kontakta oss
Tromb logo