Vi hyllar vår första jubilar!

Göran Larsson firar 25 år på Tromb

Enligt vår HR portal och all samtida tideräkning har vår utvecklare Göran Larsson i år arbetat på Tromb i 25 år! Men vi fyller 9 år som bolag i år, så hur går detta ihop? Vi slog oss ner med vår första 25-års jubilar någonsin för att reda ut detta!

Enligt vår HR portal började du på Tromb den första mars 1997 – men då fanns ju inte Tromb så hur blev det såhär?

Jag har behållit mitt anställningsdatum från 1997 när jag och några arbetskamrater startade en egen konsultfirma. Eftersom vårt tänkta företagsnamn (LDL efter våra respektive efternamn) redan var upptaget fick det bli ”Larsson, Dahlén och Liljeroos” istället. Låter som en advokatfirma så här i backspegeln. Därefter blev det DL2 Consulting – och så nu Tromb.

Har du något favoritminne du kan dela med dig av? Eller flera!

Av misstagen lär man sig något och det är nog dem man minns bäst. Som när jag var uthyrd konsult på en större elektronikkedja och ställde till det så att deras webbshop låg nere en hel lönehelg. Att jag sedan, trots det, blev kvar där ytterligare ett år tar jag som ett bevis på att de, trots allt, uppskattade mina tjänster.

Vad är det roligaste med att utveckla? Det har hänt mycket med tekniken under de senaste 25 åren!

När man vet att det man utvecklar betyder något för ens kund. Som när elektronikkedjan (se ovan) som ett år knep en topplacering i ”Årets bästa svenska sajt”. Ett annat system som följt mig genom åren är Ackordswebben – ett prestationslönesystem för elektriker. Där känns det verkligen inspirerande att veta att användarna tjänar pengar genom att använda systemet.

Du har jobbat på Tromb 2,5 decennium nu - men du har jobbat i skidspåret ännu längre. Hur många Vasalopp är du uppe i nu?

En snabb koll på Vasaloppets hemsida senare kan jag konstatera att det blivit 13 Vasalopp, nio i Öppet spår, en Halvvasa, tre Stafettvasan. På senare år har jag ”dubblerat” och kört Öppet spår (måndag) och Vasaloppet (Söndag därpå).

Imponerande! Träffas vi här och firar din 30 års dag om fem år?

Jag trivs verkligen på Tromb, men nu närmar jag mig så smått pensionsåldern. Så om jag får ha hälsan är jag nog om fem år på någon vandring i Svenska fjällen, Alperna, Spanien eller Nepal. Då får vi träffas digitalt.

Vi ser fram emot det! Tack för 25 magiska år Göran!