Öka effektiviteten i kommunikationen med digital marknadsföring

Tromb lanserar satsning på digital marknadsföring – ingår partnerskap med Hubspot och Google och nyanställer digitala strateger och kreatörer.

Öka effektiviteten i kommunikationen med digital marknadsföring

Tromb fortsätter att växa inom digital affärsutveckling och stärker nu sitt erbjudande med en ny satsning på digital marknadsföring.
– Vårt fokus på tech, innovation och kundupplevelse har varit en stor framgångsfaktor när vi utvecklat vårt erbjudande inom digital affärsutveckling. Nu tar vi ytterligare ett steg mot att bli en helhetspartner för våra kunder genom en stor satsning på digital marknadsföring, säger Trombs vd Anders Hallberg.

Sedan 2014 har Tromb på kort tid vuxit till dryga 60 medarbetare i Luleå, Piteå, Skellefteå och Stockholm som levererar digital affärsutveckling till organisationer som behöver strategiskt eller praktiskt stöd i sina digitaliseringsresor. 

– En stark trend den senaste tiden är att många företag nu vill se att de digitala kanalerna bidrar starkare till affärsresultatet. Med vårt fokus på tech, innovation och kundupplevelse har Tromb en unik möjlighet att till exempel erbjuda ökad synlighet och användning, tidssparande automatisering av marknadsföringen eller intelligent analys och uppföljning. Tillsammans bidrar det till starkare affärsresultat, säger Anders Hallberg, vd på Tromb. 

En mix av teknik och människor

Det är som nordligaste svenska partnern till marknadsföringsplattformen Hubspot och med hjälp av tekniska lösningar som Google, Mailchimp och sociala medier som Tromb nu breddar sin verksamhet mot digital marknadsföring. Det tidigare kommunicerade förvärvet av designbyrån Monument, partnerskapet med metodbyrån Sigmar och rekryteringarna av digitala strategen Carin Elvhammar och varumärkesexperten Ella Jonsson är andra viktiga pusselbitar. 

– Rent konkret kan vi på Tromb, som komplement till vår techkompetens, nu erbjuda en bred helhet av digital marknadsföring från varumärkesutveckling och design till innehållsutveckling, filmproduktion, digital annonsering och digital analys, säger nyanställda digitala strategen Carin Elvhammar som själv har lång erfarenhet av att arbeta såväl strategiskt som hands-on i olika digitala kanaler. 

Några exempel på leveranser den senaste tiden är den nya påkostade arenashowen för Luleå Hockey, varumärkeslanseringen av AI-bolaget Substorm och strategiskt designstöd till Telia Sverige.  

– Att vi redan under vår smygstart har kunnat prestera fantastiska resultat till flera av våra befintliga kunder ser jag som ett tecken på att vi hittat helt rätt mix av medarbetare och teknik. Nu lägger vi i nästa växel för att kunna skapa bättre resultat för fler företag runt om i världen, avslutar Trombs vd Anders Hallberg.