Tillväxt

Tillväxtresan fortsätter i Göteborg för Substorm och Tromb

Företagen siktar nu på att nå en ännu bredare målgrupp och fortsätta stärka sin kompetens i och med etableringen av sitt femte Sverigekontor – i Göteborg.

– Det händer väldigt mycket spännande just nu i Göteborgsregionen, exempelvis inom AI och innovation, och det känns därför som en helt naturlig arena för oss. Inte minst då vi redan nu har flera kunder som vill se mer av våra tjänster i regionen och ett antal anställda som bor i Göteborg, säger Anders Hallberg, VD för Tromb.

Vi har haft en galet bra start på vår resa och har vuxit från noll till nästan 20 anställda på lite mer än ett år samtidigt som vi nyligen uppmärksammades som ett av Europas ledande AI-startup inom vårt område.
Sofi Elfving, vd Substorm

Substorms och Trombs erbjudanden passar bra i tiden, då fler och fler företag ser över sin digitalisering och snabbar på densamma. Trombs digitala affärsutvecklare och Substorms riktade satsning på AI och Machine Learning har redan hjälpt flera företag ta stora steg, varav några med säte i Göteborgsområdet.

– Vi har haft en galet bra start på vår resa och har vuxit från noll till nästan 20 anställda på lite mer än ett år samtidigt som vi nyligen uppmärksammades som ett av Europas ledande AI-startup inom vårt område. Det ser vi som ett bra tecken på att vår idé att erbjuda intelligenta automationstjänster genom exempelvis strategiskt stöd, RPA och olika AI-tekniker är helt rätt i tiden, säger Sofi Elfving, vd Substorm.

Företagen ser stor potential i marknaden på västkusten och är övertygad om att det kommer innebära ett 30-tal nyanställningar både i Göteborg men också på befintliga kontor inte minst i norra Sverige. Redan nu är kontorsplats vid Järntorget klar och rekrytering av en affärsansvarig på gång, som komplement till den handfull anställda som redan finns i Göteborg.

– Det är såklart många pusselbitar som ska falla på plats men en anställd från Luleåkontoret kommer att flytta ner för att på plats driva etableringen och ge teamet rätt förutsättningar för att förmedla Substorms och Trombs unika kultur och enkelhet till marknaden. En försiktig gissning är att vi är fler än tio Tromb-medarbetare i Göteborg vid nästa årsskifte, men det bygger såklart helt och hållet på att vi hittar rätt människor och att vi fortsätter att möta våra kunders behov inom digitalisering och automation. Det finns inte något egenvärde i att växa utan sker tillsammans med kunderna och genom att rekrytera de absolut bästa medarbetarna, säger Anders Hallberg, VD för Tromb.

– För oss på Substorm handlar det om att komma närmare de intressanta företagen som finns på västkusten men också mycket om att säkra tillgången till kompetenta medarbetare. Inte minst inom artificiell intelligens är ju Göteborg, tack vare fordonsbranschens satsningar, idag en av de hetaste träffpunkterna i Sverige och för oss är det ett perfekt komplement till exempelvis det lite mer industrinära AI-kluster som vi har kring Luleå tekniska universitet. Vi hoppas och tror att vårt positiva driv och höga kompetens ska attrahera såväl nya kunder som medarbetare till Substorm och Tromb i Göteborg, avslutar Sofi Elfving.

Läs mer om företagen:
Tromb, tromb.com
Substorm, substorm.ai