Tromb Spin går in i spelföretaget Lazer Wolf Studios

Tromb Spin går in i spelföretaget Lazer Wolf Studios

Tromb Spin, med säte i Piteå, fortsätter öka sin bredd och går in i spelföretaget Lazer Wolf Studios. Lazer Wolf Studios, som utvecklar en plattform för AR-brädspel i gränslandet mellan det analoga och det digitala, får stöd av Tromb Spins dotterbolag i form av strategi och teknisk kompetens.
– Vi ser fram emot att vara delaktiga i att ta fram och utveckla en ny typ av brädspel där tekniken blir en brygga mellan vänner, familj och generationer. Tänk att som barn få kasta en fireball på mormor hur mäktigt är inte det, säger Andreas Nilsson, CTO på Tromb och Lazer Wolf Studios.

Lazer Wolf grundades 2019 och är en spelstudio som utvecklar innovativa brädspel i gränslandet mellan det analoga brädet och den digitala spelupplevelsen. Med hjälp av Augmented Reality (AR) använder spelarna sina mobila enheter för att tillsammans interagera i en virtuell värld med en spelbräda som fysiskt ankare i verkligheten.

Lazer Wolf Studios har sitt kontor i Skellefteå och föddes ur en kärlek till brädspel och teknisk innovation. Spelstudion drivs av CEO Daniel Wallström och inkluderar ett team av designers, utvecklare och mediastrateger.

Tromb bistår med strategi och tech via Anders Hallberg och Andreas Nilsson i rollerna som Lazer Wolf Studios styrelseordförande respektive CTO. Tromb och Substorm levererar även spetskompetens kring spelutveckling i Augmented Reality.

Tromb Spin AB är en accelerator som är byggd för att hjälpa bra idéer att växa snabbt med vägledning, stöttning och finansiella resurser från Trombs digitala affärsutvecklare och lead-developers. Sedan tidigare finns bland annat AI-företaget Substorm, posterföretaget Printler, on-demand försäkringsbolaget omocom, coworkingkontoret T22, rekryteringsplattformen Zwyper och IT-konsultföretaget Cloudspin inom koncernen.

Läs mer:
Lazer Wolf Studios, lazerwolfstudios.com

Kontakt
Anders Hallberg, VD Tromb AB och Styrelseordförande Lazer Wolf Studios, +46 70 360 05 25
Andreas Nilsson, CTO Tromb AB och Lazer Wolf Studios, +46 70 390 43 90
Daniel Wallström, VD Lazer Wolf Studios, +46 70 536 54 89

Vill du veta mer om Tromb Spin?