#wearetromb

Johan Hansson

Han körde traktor innan han körde bil och är en av få Trombare som kan backa just en traktor – med tillkopplat släp dessutom! Nu har det gått över ett halvår sen han lämnade Luleåkontoret för att ansluta till vårt team i Göteborg och vi har hört rykten om att det hänger en säng i taket i hans etta i Kviberg, något som inte hade förvånat oss – för sådan är han vår Johan – lösningsorienterad och innovativ. En sådan person man vill veta mer om såklart!

Han blev officiellt anställd i juni 2021, men Johans historia på tromb började faktiskt redan på universitetet. Men det var i Höör, inte mindre än 144,6 mil från Luleå, Johan tog sina absolut första stapplande steg 1993.

Jag hävdar bestämt att det behövs empati för att kunna översätta vad kunden vill ha till en teknisk verklighet.
Johan Hansson

Berätta, hur hamnade du i Luleå?

Jag har varit med i scouterna typ hela min uppväxt och när jag och några kompisar därifrån gick från Abisko till Nikkaluokta för en massa år sen fastnade jag verkligen för fjällvärlden och Norrbotten. Sen när det var dags att söka till universitet såg jag Luleå Tekniska Universitets kampanj, ni vet den där “Great Ideas Grow Better Below Zero”, och såg min chans att komma tillbaka och studera Datateknik här. Gick dock aldrig klart den utbildningen, utan hoppade av och började sälja larm istället. Men det är en helt annan historia, den får vi ta en annan gång.

Faktaruta

Namn: Johan Per Hansson
Ålder: 28
Bor: Kviberg i Göteborg
Om du fick skänka 10000kr till en valfri organisation, vilken skulle det bli? UNHCR
Mest använda emoji: 😊

Den skånska slätten är inte känd för sina höga berg och kullar, var det i norr du upptäckte utförsåkning?

Ja precis! För några år sedan åkte vi tillbaka till Abisko på våren och det var då jag riktigt fastnade för turskidåkning. Den resan slutade dock med både en ambulanshelikopter och ett skadat knä. Tredje gången vi åkte tillbaka, påsken 2019, gick det bättre. Då turade vi från  Abisko till Nikkaluokta igen och fick till massa fin skidåkning – utan ambulanshelikopter den här gången. Den typen av skidåkningen ser jag fram emot att göra mer!

Hur började din resa på Tromb?

Under åren på LTU träffade jag Johan Rudström på en mässa.  Ett möte som i sin tur ledde till att jag och en kompis, under en praktik, fick utveckla det verktyg som vi Trombare idag använder när vi ska använda vår pott*. Resten är som man brukar säga – historia.

Du avslutade aldrig dina studier på LTU, men det har ju gått kanon för dig på Tromb ändå, vad tänker du om det? Känner du att du missat något du kanske skulle behövt i din nuvarande yrkesroll?

Nej inte direkt, de finns många möjligheter att växa i sin yrkesroll här på Tromb. Och då får man också möjlighet att jobba med de som verkligen används av företag. No regrets!

Du förälskade dig i fjällvärlden och skidåkning men nu har du alltså flyttat till Göteborg? Vad hände där?

Dels har jag familj här på västkusten, och sen så är det enklare att ta sig hem till Skåne härifrån än det är från Luleå. Har också flera kompisar som flyttat hit och trivs, så varför inte?

Dessutom har jag precis upptäckt att de finns en inomhusskidanläggning precis där jag bor, så har faktiskt närmare till spåret här än i Luleå. Inte hunnit testat än dock men snart, så tur jag inte sålde längdskidorna när jag flyttade.

Längtar du tillbaka upp norr än?

Haha nej inte än, men jag hade gärna skidat någon sträcka runt i Sarek. Vi har snackat lite om att åka Padjelantaleden nästa gång.

Vi har hört något rykte om en säng i taket?

Ja, jag bor ju i en ganska liten etta och insåg  snabbt att  jag inte skulle få plats med både en säng och en soffa här. Så då började jag fundera på om jag inte skulle kunna spänna upp  sängen på vajrar i taket, och då hissa upp och ner den för att frigöra mer golvyta. Jag har dock inte riktigt släppt den idén än – men just nu står den fortfarande på golvet.

Nu har ni ju huserat på Convendum i snart fyra månader, börjar ni bli varma i kläderna?

Jo men nu börjar väl känna oss hemma på kontoret, men känns som vi har mycket kvar att växa. Ser fram emot de nya året med mer kollegor och mindre covid.

Bästa lunchstället nära kontoret?

Har inte lunchat jättemycket, men bäst än så länge  har saluhallen varit. Finns lite olika att välja på men främst husmanskost och en härlig atmosfär.

Vad är det bästa med att vara utvecklare på Tromb?

Jag hävdar bestämt att det behövs empati för att kunna översätta vad kunden vill ha till en teknisk verklighet. Att lösa saker motiverar mig, du vet när man tänker ”det här är så dumt, varför har de gjort såhär?”  och så tar man fram en ännu bättre lösning.

Som att montera sängen på vajrar?

Haha lite så.

Vad står det i det tredje senaste smset du fick?

”Jag var helt lost.” – när jag ändå lyckades gissa mig till Wrung med lite brute force i Wordle

Avslutningsvis, är du för eller emot Koriander?

Är inte emot koriander, men det är inte min favoritsmak.

Vill du vara med på vår resa i Tromb? Vi har alltid plats för rätt människa i vår familj! Läs gärna våra annonser, så kanske det är just dig vi presenterar härnäst? Du hittar våra annonser här.