#wearetromb

Adam Kandel

Han har varit med sedan den absoluta starten och är fortfarande vår kanske mest nyfikna medarbetare – möt Adam Kandel, Hertsöns finest och systemutvecklaren vars resa till Tromb faktiskt började redan på gymnasiet.

Min plan var aldrig att jag skulle jobba med det som gymnasielinjen innehöll, utan att senare välja vad jag ska bli ”när jag blir stor” och sökta vidare till universitetet. Men jag hann aldrig söka till universitetet.
Adam Kandel

Hur började din resa i Tromb och vart har den tagit dig?

När jag sökte till gymnasiet bestämde jag mig för att välja en linje där man fick göra roliga saker. Det blev ”Datalinjen” på det då sprillans nya NTI gymnasiet här i Luleå. Min plan var aldrig att jag skulle jobba med det som gymnasielinjen innehöll, utan att senare välja vad jag ska bli ”när jag blir stor” och söka vidare till universitetet. Men – jag hann aldrig söka till universitetet, säger han med ett skratt innan han fortsätter:
-Jag såg på IT som att det inte var ett ”riktigt jobb” och tänkte att ett ”riktig jobb” snarare var att bli ekonom eller liknande.

Faktaruta

Namn: Adam Mikael Kandel
Ålder: 32
Bor: Lövsgatan i Luleå
Om du fick skänka 10000kr till en valfri organisation, vilken skulle det bli? Giving people som gör skillnad för barn och utsatta barnfamiljer.
Mest använda emoji: Är en ”non snapchat generation”-guy så 😛 som i :+P
Bok i lurarna just nu: The Dresden Files – Dead Beat by Jim Butcher

Vad är det roligaste med att jobba på Tromb?

Kollegorna! Förutom att vi har väldigt roligt ihop så utvecklas vi hela tiden med hjälp av varandra. Bara genom att sitta i lokalerna snappar man ju upp så otroligt mycket kunskap.

Du är ju en av våra konsulter som sitter en hel del ute hos kund, berätta!

Jag har jobbat med Telia sedan jag började på Tromb. Jag försöker vara ute på plats minst några dagar i veckan. I och med att vi arbetar så verksamhetsnära underlättar det arbetsflödet en del, när vi kan ta allting direkt på plats.

Hur menar du med verksamhetsnära?

Vi tar fram en hel del system som underlättar vardagen för specifika avdelningar, alltså insatser som inte syns direkt utåt till slutkund men som ändå förenklar leveranserna dit.

När är du riktigt glad?

När jag befinner mig bland kollegor eller vänner och har riktigt bra samtal!

Det låter som att du trivs bäst bland folk, hur har det varit att jobba hemma under corona för dig?

Det har ändå gått väldigt bra, vi på Tromb är ju sedan tidigare bra på att hänga med varandra i digitala sammanhang. Den stora skillnaden var nog egentligen att istället för att sitta vid skrivbordet och kolla/hjälpa varandra har vi gjort det genom att dela skärm. Sedan har vi ju brownbags och månadsmötena där vi fått hänga i gäng ändå – fast digitalt.

Vad gör du när du är ledig?

Jag konsumerar väldigt mycket olika medier – all the content all the time. Jag är minst lika nyfiken privat som jag är på jobbet. Jag konsumerar stora mängder informativa videoklipp på min fritid och ljudböcker! De kan handla om allt från fysik till hur man uppfostrar barn haha, och då har jag inte ens några egna än!

Hur lyckas man som systemutvecklare?

Genom att vara nyfiken och inte vara rädd för att ställa frågor när man inte vet – även till kunden. Jag vill alltid veta mer, vilka saker ligger jämte den funktionen vi ska utveckla? Eftersom den modulen kommer prata med den vi skapar- behöver vi ta hänsyn till det.

Har du någonsin fått höra att du är lik Sergeant Bosco "B.A." Baracus från A-team med frisyren och guldkedjan?

Haha nej! Den är ny.

Vad står det i det tredje senaste smset du fick?

SMS används inte så flitigt, så där är det mycket automat-utskick så i detta fallet:
”Use verification code **** for Microsoft authentication”

Något speciellt videoklipp du kan rekomendera?

Ingen specifik men här är några kanaler där jag ofta lär mig något nytt:

History, myths and tropes, but make it fun!

How does the universe work?

Film theory and feelings.

Avslutningsvis, är du för eller emot Koriander?

100% emot, jag börjar på riktigt tro på det där de säger att det handlar om en gen som skiljer sig mellan de som tycker om koriander och oss som inte gör det.

Vill du vara med på vår resa i Tromb? Vi har alltid plats för rätt människa i vår familj! Läs gärna våra annonser, så kanske det är just dig vi presenterar härnäst? Du hittar våra annonser här.