#wearetromb

Daniel Lodnert

Från drag-and-drop-skapande av webbar på 90-talet till att nu bygga sajter i flera olika språk och plattformar. Här kan du lära känna Trombaren Daniel Lodnert på vårt Luleåkontor! #wearetromb

Jag började jobba på Tromb för ungefär två år sedan och har sedan dess gjort olika saker. Jag har jobbat med allt från små startups till stora statliga myndigheter.
Daniel Lodnert

Hur började din resa i Tromb och vart har den tagit dig?

Jag började jobba på Tromb för ungefär två år sedan och har sedan dess gjort olika saker. Jag har jobbat med allt från små startups till stora statliga myndigheter. Jag har utvecklat helt nya system och förvaltat befintliga system. Hjälpt till med upphandlingar och automatiserat leveransprocesser. Sedan pandemin har mycket fokus varit att hjälpa till att digitalisera och förbättra processer så man står redo när samhället på riktigt börjar öppna upp så småningom.

Faktaruta

Namn: Daniel Lodnert
Ålder: 35
Bosatt: Luleå
Om jag fick skänka 10000kr till en valfri organisation så skulle det bli Läkare Utan Gränser.
Vilken emoji är jag?

Vad gör dig inspirerad att jobba i din roll som utvecklare?

Jag gjorde min första hemsida före millenniumskiftet, det var genom att dra och släppa saker och blev besviken över att det inte blev exakt så som jag ville ha det. Det ledde mig in på att titta på hur tekniken fungerade och på den vägen är det. Det som fått mig att stanna är nog alla möjligheter som finns med utveckling, nästan allt går att göra och i de allra flesta fall är det jag själv som sätter begränsningen för vad som är möjligt.

Daniels tips för att lyckas som utvecklare.

  • Utan att bli för djup och filosofisk tror jag man behöver ha ett intresse för det man gör för att lyckas bra. Det gäller oavsett område men specifikt för att utveckla bra produkter och tjänster. Gillar man att göra någonting kommer man vilja lägga tid på det och det är så man blir bra på det.
  • Varje dag kommer ett nytt <>.js, en ny metodik eller ett nytt ramverk som förändrar hur vi arbetar. Dras man med i alla nya flugor kan det kännas överväldigande. Jag tycker att man ska lära sig grunderna i sina respektive teknikområden och acceptera att vi till stor del jobbar med att fundera och lösa problem.
  • Mitt sista tips är att våga fråga, våga göra fel, och vara nyfiken!

Vill du vara med på vår resa i Tromb? Vi har alltid plats för rätt människa i vår familj! Läs gärna våra annonser, så kanske det är just dig vi presenterar härnäst? Du hittar våra annonser här.