MeWe&You Health

App ska öka välmåendet för kvinnor i klimakteriet

Kortfattat

Kunskapsglappet om klimakteriet är enormt. Det här skapar lidande för många kvinnor som inte får den hjälp de förtjänar – samtidigt som det påverkar den personliga prestationen, företagens lönsamhet och samhällets ekonomi. Det vill mobilappen MeWe&You ändra på.

Uppdraget

När Helene Strandkvist vände sig till Tromb var uppdraget tydligt: Hon ville skapa en app som ökar kvinnors välmåendet i förklimakteriet och klimakteriet.

Lösningen

En app där kundens idé, kunskap och forskning skapat innehållet. I ett nära samarbete – och utifrån kunds vision och användartester - har Tromb stått för projektledning, frontend och backend. Med Substorms hjälp har även förutsättningar för maskininlärning byggts in. Appens design är baserad på ett flertal användartester.

”Det känns både spännande och viktigt att få jobba med en så lågprioriterad fråga som kvinnors fysiska och psykiska hälsa kopplat till klimakteriet.”

— Niklas Sörengård, projektledare Tromb

Resultat

En app där du som kvinna kan logga din dagsform, få en bedömning av ditt välmående i klimakteriet och bli personligt matchad till vetenskapligt baserade aktiviteter för att själv kunna hantera dina symptom.

Vill du veta mer om projektet?

Karin Sjöö Åkeblom

Karin Sjöö Åkeblom

karin.sjoo-akeblom@tromb.com

+46 (0)70-361 76 16

Vill du att vi kontaktar dig?

Mer om klimakteriet

Visste du att…

…endast värmevallningar, svettningar och torra slemhinnor erkänns som klimakteriesymptom av svensk sjukvård. I Storbritannien används 34 symptom. Det här leder till att många kvinnor i Sverige inte får den hjälp de kunnat få.

…80 procent av alla kvinnor upplever några slags klimakteriesymptom enligt Socialstyrelsen. Vilka de är och när de uppstår är dock väldigt individuellt. Om fler symptom godkändes av den svenska vården skulle siffran sannolikt vara ännu högre.

…det ingår 0 timmar relevant och uppdaterad klimakteriekunskap på läkarprogrammet och specialistläkarprogrammet för att bli gynekolog.

…kvinnor i klimakterieåldern är överrepresenterade gällande långtidssjukskrivning. Genom att exempelvis ge alla HR-chefer relevant och uppdaterad klimakteriekunskap skulle lidande kunna undvikas – och pengar besparas. Det viktigaste av allt är dock att kvinnor får personligt anpassat stöd och hjälp. Här kan avancerad teknik och appar för egenvård underlätta.

…en del företag i Storbritannien har infört klimakteriepolicys. Detta har lett till färre sjukskrivningar i åldersspannet 40-60 år.

Vi säkrar din digitaliseringsresa.

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa er på vägen?
Kontakta oss, vi berättar gärna mer.

Kontakta oss
Tromb logo