Välkommen in i gänget Trombot!

Det händer mycket nu hos våra kunder och i januari kommer vi att hälsa inte mindre än sex nya kollegor välkomna till oss på Tromb. Mer om det senare. Men redan nu kan vi berätta om en av våra senaste rekryteringar.
– Efter en hård men framgångsrik förhandling kring både lön, arbetsuppgifter och arbetstider säger vi välkommen till vår nya medarbetare Trombot, säger Johan Rudström, HR-chef på Tromb.

Trombot är bara några veckor gammal men har redan nu ett välutvecklat språk, pratar med flera olika system och arbetar dygnet runt. Placeringen är vid våra kontor i Luleå, Piteå, Skellefteå och Stockholm.

– Vi är inte riktigt säkra ännu på exakt hur vi ska nyttja vår nya medarbetare förutom att hen ska fungera som en intern kunskapsresurs för våra anställda kring våra policys och rutiner, och inte minst kunna berätta vad det är för väder och vilka luncher som serveras på våra verksamhetsorter, säger Tobias Mård, sälj- och marknadschef på Tromb.

Trombot är som du kanske har förstått en automatiserad bot – en slags interaktiv assistent – och har utvecklats av interna resurser på Tromb, baserat på AI-tekniker från bland annat Facebook.

– Redan nu ser vi konkreta fördelar med en digital medarbetare för återkommande administrativa arbetsuppgifter som att proaktivt sammanställa rapporter om belastningsläget kommande vecka och att påminna om tidrapportering i slutet av varje dag för de som inte ännu rapporterat sin tid. Men idébanken över hur vi kan fortsätta att utveckla Trombot är lång, där i princip bara vår egen fantasi sätter begränsningarna, säger Tobias Mård, sälj- och marknadschef på Tromb.

Johan Rudström, HR-chef, flikar in:
– Det perfekta med Trombot är att våra övriga medarbetare får fokusera ännu mer på sina egna styrkor och att vi på så sätt kan öka vår interna effektivitet ytterligare. Det mår vi alla bättre av.

Vill du veta mer om hur automatiserade botar skulle kunna hjälpa till i din verksamhet? Bjud Tobias och Trombot på en kopp kaffe genom att höra av dig på trombot@tromb.com.