Volvo Penta

Innovationssystem och appar till Volvo Penta

Kortfattat.

Tromb och Volvo Penta har under flera år samarbetat för att hitta nya arbetssätt som gör det möjligt att snabbare nå ut på marknaden med olika typer av tjänster och produktlösningar.

Uppdraget

Google Design Sprint: en nyckel i Volvo Pentas innovationsarbete.

Metoder för nya idéer

Tromb har arbetat tätt tillsammans med Volvo Penta för att stötta dem i arbetet med att etablera en innovationskultur på företaget.  De behövde hjälp med att hitta ett effektivt sätt att skapa och dokumentera idéer.

Genomförda sprintar 2021

12 st

"Att jobba med Google Design Sprint är en nyckel i vårt arbete. I tuff konkurrens har Tromb nyligen fått förnyat förtroende att driva ett antal designsprints hos oss."

Jonny Salo-Premmert, CIO Volvo Penta

Från idé till prototyp

Tillsammans har Tromb och Volvo Penta genomfört ett tiotal Google Design Sprints i olika typer av projekt, från produktutveckling till plattformar för kundinformation, vilket har bidragit till en ännu starkare innovationskultur inom Volvo Penta. Under 2020-21 har vi arbetat fram ett effektivt sätt att driva sprintarna digitalt/remote för att kunna fortsätta även under Covid-19 pandemin. Innovationssprintsen har i sin tur resulterat i trovärdiga prototyper i Flutter, workshopledning och strategiskt designstöd.

Innovation: en del av Volvo Pentas DNA

"Vi uppskattar starka partners i vår innovationsresa."

"Jag är tacksam för Trombs personliga engagemang och viljan att ta det extra steget för att stödja Volvo Penta i vår digitala resa! "

Jonny Salo-Premmert, CIO Volvo Penta
Vi säkrar din digitaliseringsresa.

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa er på vägen?
Kontakta oss, vi berättar gärna mer.

Kontakta oss
Tromb logo