Logistikplattform och webb för världsunik start-up

Logistikplattform och webb för världsunik start-up

Luleåstart-upen Gemometrics har utvecklat den världsunika produkten GemPen som hjälper till att validera ifall diamanter är naturliga eller syntetiska. Tromb fick uppdraget att hjälpa till med att deras digitala närvaro.

Uppdrag

Rekommendera och implementera ett sälj- och logistiksystem samt ta fram Gemometrics webbplats med integrerad webbshop.

Lösning

Ett litet företag med stor tillväxtpotential behöver digitala lösningar som de kan växa med över tid. Lösningar som inte kostar mycket från början, som inte kräver mycket tid och energi för att implementera och där det är enkelt att lägga till fler användare och mer funktion i takt med att organisationen växer. 

Efter att tillsammans med Gemometrics och United Minds genomfört en kartläggning av de mest nödvändiga processerna landade vi gemensamt i den webbaserade logistikplattformen Tradegecko och en webbplats och webbshop baserat på WordPress och Woocommerce, som är enkla att integrera mot Tradegecko. Som betalningslösning valdes PayPal som är enkelt att komma igång med och som passar bra ihop med Gemometrics bokföringsrutiner.

United Minds och Studio Doms stod för kreativ vägledning, design och innehållsstruktur och Tromb stod för den tekniska implementationen, utbildning i systemen samt löpande drift och förvaltning.